Overslaan en naar de inhoud gaan

Cursisten winkelmanagement organiseren een eco-market

di, 05/08/2018 - 08:38

De studenten van het 2e jaar HBO5 Winkelmanagement op de Erasmus hogeschool te Brussel leren ondernemen door écht te ondernemen. Zij zijn een project aangegaan in samenwerking met Vlajo (Vlaams agentschap innoveren & ondernemen) om SBP’s (Small Business Projects) op te richten.

De thema’s die zij kozen waren ecologie, duurzaamheid en ethisch ondernemen.

Zij zouden graag iedereen uitnodigen om langs te komen tijdens hun pop-up momenten: 8 & 17 mei op de Erasmus campus Dansaert Bloemenhof te Brussel en 15 & 24 mei te COOVI Anderlecht.

 - De studenten van het 2e jaar HBO5 Winkelmanagement op de Erasmus hogeschool te Brussel leren ondernemen door écht te ondernemen. Zij zijn een project aangegaan in samenwerking met Vlajo (Vlaams agentschap innoveren & ondernemen) om SBP’s (Small Business Projects) op te richten. De thema’s die zij kozen waren ecologie, duurzaamheid en ethisch ondernemen. Zij zouden graag iedereen uitnodigen om langs te komen tijdens hun pop-up momenten:

8 & 17 mei op de Erasmus campus Dansaert Bloemenhof te Brussel en 15 & 24 mei te COOVI Anderlecht.

 

De klasgroep heeft zich opgesplitst in 5 unieke ondernemingen, elk met hun eigen twist rond hun gekozen thema’s. MemorEcoDe naam van deze onderneming staat voor ‘Ecologisch Geheugen’, m.a.w. ‘denk aan het milieu’. Hiertoe bieden zij personaliseerbare USB-sticks (16 & 32GB) aan van gerecycleerd hout. Zij willen hun eigen voetafdruk klein houden en terwijl ervoor zorgen dat er minder afval zomaar op de afvalberg wordt gegooid. Mensen kunnen een ludieke boodschap of naam/woord op de stick laten zetten waardoor deze een ideaal (relatie)geschenk is. Multi-Dice – Dit multifunctionele bureau accessoire is zoals de naam suggereert, een houten dobbelsteen met verschillende functionaliteiten. Naast het feit dat het een ludiek cadeau is, kan de multi-dice gebruikt worden als pennenhouder, papiergewicht, kabelhouder of als gewone dobbelsteen. Dankzij de magneten kan de multi-dice ook als frigomagneet gebruikt worden.  

Multi-rocks – Deze groep specialiseert zich in het maken van gepersonaliseerde ijsblokjes uit graniet. Net als MemorEco werken zij met ‘afval’ om hun voetafdruk klein te houden. Deze ‘ijs’ blokjes kunnen ook worden opgewarmd om als verwarmingselement te dienen voor een koffie of warme chocomelk. Weg met verwaterde cocktails en te lauwe dranken!  

OneBox‘All-in one box, one box for all’ luidt de slogan. Deze onderneming biedt een duurzame schoolbox aan van ecologisch vervaardigd schrijfmateriaal. Zij willen mensen aansporen om meer te kijken naar wat ‘goed’ is dan wat ‘goedkoop’ is. Milieubewust zijn begint van kleins af aan, vandaar het idee om een pennendoos te maken die eerder gericht is naar een jonger, schoolgaand publiek.  

Eco-Rush – ‘De aankoop van een duurzaam product maakt je gelukkig. Niet voor even maar voor heel je leven’. Dat is de filosofie achter de producten van deze onderneming. Zij bieden een gamma verfijnde detox-recepten aan die de wetenschap en natuur met elkaar verenigen. Mensen kunnen bij ons een handige drinkbeker kopen die vervaardigd is uit BPA vrije kunststof. Bij deze beker ontvangen zij recepten die zij zelf kunnen samenstellen om zich beter en gezonder te voelen.

Quote block inspiring pic

"Met CVO COOVI kon ik een studieschema samenstellen dat mij op het lijf geschreven stond."