Overslaan en naar de inhoud gaan

In ons atelier kan je je creativiteit laten botvieren.

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Als bloemen voor jou altijd meer zijn geweest dan louter decoratie, schuilt er misschien wel een florist in jou!

Fleur jij helemaal op van fenomenale bloemstukken? Ben jij zeven anjers, zeven rozen nog niet beu gehoord? En wil je alle technieken leren om, lelies, ranonkels en chrysanten om te toveren tot kleine kunstwerkjes? Maak dan van het COOVI floristenteam jouw nieuwe biotoop. Deze opleiding is niet voor muurbloempjes. In ons atelier kan je je creativiteit laten botvieren. We doen er je in geuren en kleuren de kunst van het bloemschikken uit de doeken. Leer bloemstukken maken voor alle belangrijke momenten in het leven. Word de knipper. De snijder. De meester-samensteller. En bloei helemaal open. Word florist, met COOVI.

“Leer de technieken perfect beheersen en bloemstukken creëren om trots op te zijn.”

Ja maar, is daar vraag naar?

Bloemenwinkels en tuincentra kunnen goed geschoold personeel altijd gebruiken. Overal zoeken floristen naar mensen die in het vak willen stappen. Het is immers niet simpel om iemand te vinden die alle technieken perfect beheerst en bloemstukken creëert om trots op te zijn. Dat leer je allemaal bij COOVI.

Is het wel voor mij?

Als bloemen voor jou altijd meer zijn geweest dan louter decoratie, schuilt er misschien wel een florist in jou! Ga actief aan de slag en ontwikkel je creatieve vaardigheden.Een fijne opleiding waarbij je dagelijks goedgemutst wordt door de bloemenpracht.

Volg een intensief dagtraject

intensief dagtraject

 

Docenten

Riet Jacobs
Riet Jacobs

Ik startte 30 jaar geleden al met bloemschikken bij CVO COOVI. Ik adem bloemen, en het is altijd mijn passie geweest om er dag in dag uit mee bezig te zijn. Bij CVO COOVI werken geeft me veel vrijheid. De opleiding is speciaal omdat er zo veel praktijk aan te pas komt. Je komt bij ons buiten en je kan meteen bij een bloemenwinkel aan de slag. Mijn specialiteit zijn natuurlijke boeketjes op vorm. En lesgeven? Dat zat gewoon in het bloed.

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij COOVI, kan je alle kanten op met je kennis. Steek de handen uit de mouwen:

  • als assistent(e) in een bloemenwinkel

  • in een tuincentrum

  • als decorateur voor evenementen

Of start als zelfstandig florist! Ook daar kan COOVI een rol in spelen, met onze opleiding voor bedrijfsbeheer. Droom groots. Wat houdt je tegen?

 

Inschrijven
Florist bij COOVI

Maak kennis met de CVO COOVI alumni

Wendy Tortelboom
Wendy Tortelboom

Ik volgde bloemschikken bij COOVI. Met een groep cursisten een bloemenevent verzorgen, was voor mij een verrijkende ervaring. Zo zetten we de Japanse tuin in Oostende in de bloemetjes. In de kerstperiode zetten we de boerderij of het secretariaat op de COOVI-campus helemaal in kerstsfeer. Bij CVO COOVI kreeg ik heel wat basiskennis en techniek mee. De boeiende contacten met ervaren en gepassioneerde bloemschikkers lieten me toe mijn eigen creativiteit en stijl te ontwikkelen.

Nu help ik regelmatig in een bloemenzaak. Als freelancer ben ik flexibel en dat is nodig in deze sector. Daarnaast bouw ik stilaan mijn eigen cliënteel op.