Overslaan en naar de inhoud gaan

Specifieke Lerarenopleiding

Lerarenopleiding bij COOVI

 

Je bent afgestudeerd en je wilt je kansen op een job vergroten? Je werkt elders maar het lerarenberoep interesseert je? Je koos al voor  het beroep van leerkracht maar je wilt benoemd geraken? Ook als je binnen jouw huidige job betrokken bent bij opleiding, vorming en  begeleiding van mensen, is dit een prima keuze. In de specifieke lerarenopleiding staan sociale vaardigheden, communicatie, didactiek en pedagogische vaardigheden immers centraal.

Een opleiding met pit

Leraar zijn heeft veel aspecten en is complex. Je moet vlot contacten kunnen leggen, kunnen samenwerken, mensen begrijpen ongeacht de leeftijdsgroep waarmee je werkt. Daarom is deze opleiding meer dan didactische competenties aanleren. Vakken als Onderwijspsychologie, Leerlingenbegeleiding, Communicatie en Overleg, Klasmanagement en Taalvaardigheid zijn niet alleen op het beroep gericht maar ook op jouw persoonlijke groei. Bovendien vertrekken we vanuit het principe dat iedereen een kans moet krijgen om te studeren en een diploma te halen, ongeacht nationaliteit of afkomst. Deze opleiding staat dan ook open voor iedereen die van deze kans gebruik wil maken. De Specifieke lerarenopleiding leidt tot het diploma van leraar. Je kunt het leertraject afleggen in vier of vijf semesters (als je ook de opstapmodules volgt). Als je zo snel mogelijk het diploma van leraar wilt behalen, dan volg je het modeltraject. Je doorloopt in twee schooljaren een optimale combinatie van modules. Je kunt ook een geïndividualiseerd leertraject volgen waarin je zelf je studielast bepaalt en de opleiding over een langere periode spreidt.

Leraar in opleiding

Je kan ook kiezen voor een LIO-traject (leraar in opleiding). Dat betekent dat je als beginnende leraar een deel van je lerarenopleiding volbrengt door middel van ‘werkplek’- leren in de school waar je als leraar werkt.

Wat staat je te wachten?

  • Je krijgt regelmatig oefeningen en praktijk.
  • Persoonlijke begeleiding staat bij ons centraal.
  • Het diploma biedt veel kansen op werk. Je kunt terecht in het onderwijs, maar ook in vormingsinstellingen, centra voor bedrijfsopleidingen,  begeleidingsdiensten voor personeel enz.
  • Je kunt je individuele agenda flexibel organiseren met het systeem van gedeeltelijk afstandsonderwijs. Er is ook de mogelijkheid om les op zaterdag te volgen om de combinatie met werk gemakkelijker te maken.

Extra informatie vind je in deze documenten:

 

Inschrijven