Overslaan en naar de inhoud gaan

Plant mee de groene longen van de stad.

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Ben jij in de wieg gelegd om te werken in de buitenlucht, omgeven door groen? Dan wordt het tijd om je om te scholen tot hovenier!

Plant mee de groene longen van de stad. Werk buiten, in de frisse lucht, met je gezicht in de zon en je handen in verse aarde. Word de wandelende bomenencyclopedie, de snoeispecialist, de plantenexpert én de onkruidbestrijder. Leer snoeischaren, kettingzagen en graafmachines hanteren alsof het niets is. Word een krak in tuinbouw en tuinaanleg. Word een beschermer van het milieu. Word hovenier, met COOVI.

“In de privé en bij gemeentelijke groendiensten kan men goed volk gebruiken.”

Ja maar, is daar vraag naar?

De vraag naar tuinbouwspecialisten is groot. Vooral in de privé wordt constant gezocht naar getalenteerde hoveniers, maar ook bij gemeentelijke groendiensten kan men goed volk gebruiken. Bij COOVI leggen we niet alleen je basis, maar loodsen we je ook door de nodige specialisatie-opleidingen die jou een voorsprong geven op de concurrentie.  We stomen je klaar voor de arbeidsmarkt.

Is het wel voor mij?

Altijd al groene vingers gehad? Of ben jij gewoon in de wieg gelegd om te werken in de buitenlucht, omgeven door groen? Dan wordt het tijd om je om te scholen tot hovenier! Onze cursisten komen van overal. Van werknemers tot zelfstandigen, van beginners tot semi-professionelen: bij ons leer je de kneepjes van het vak en scherp je je techniek aan.

Docenten

Siegfried Anthoons
Siegfried Anthoons

Siegfried is een oud-leerling van COOVI, zowel van het secundair als van het volwassenenonderwijs. Hij leidt al 24 jaar de plantenkwekerij die zijn ouders ooit begonnen. Een van zijn specialiteiten is boomverzorging. Siegfried geeft les in tuinbouw, groenvoorziening en verfraaiing.

Kristof Barbé
Kristof Barbé

Kristof heeft al 25 jaar ervaring in de tuin. Sinds 2013 kan hij zijn kennis doorgeven aan cursisten van de opleiding hovenier. Kristof is gespecialiseerd in groenaanleg en- onderhoud. Een tuin of een park is meer dan een boom en een bloempje. Je moet de juiste plantkeuzes maken en de planten ook begeleiden. Hoe ouder een tuin wordt, hoe fascinerender en steeds ontdek je wel iets nieuws.

Pieterjan De Naeyer
Pieterjan De Naeyer

Ik onderhoud tuinen en openbare plaatsen. Buiten is mijn habitat! Al wat leeft, boeit mij. Een zittend beroep is niets voor mij.

Mijn specialisatie is het herkennen van ziekten en plagen bij planten en het aanrijken van oplossingen om die te bestrijden. Ik richt mij op het herkennen van voedingstekorten

en geef het juiste bemestingsadvies hiervoor.

Ik kies voor lesgeven omdat ik graag met mensen omga en hen mijn kennis overdraag. Graag hoor ik de ervaring van de studenten en leer zelf veel van hen bij.

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afstudeert bij COOVI, kan je alle kanten op met je kennis. De werkopties zijn groot. Steek de handen uit de mouwen bij:

  • gemeenten
  • hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijven
  • ontwerpbureaus
  • recreatiebedrijven
  • boomverzorgingsbedrijven
  • tuinaannemers en tuincentra

Of je start je eigen tuinbouwzaak op. Ook daar kan COOVI een rol in spelen, met onze opleiding bedrijfsbeheer. Droom groots. Wat houdt je tegen?

Inschrijven
Tuinbouw bij Coovi

Maak kennis met de CVO COOVI alumni

James De Spiegelaere
James De Spiegelaere

Ik studeerde af als hovenier aan CVO COOVI. Al mijn dagen bij COOVI vormen mijn mooiste herinnering van die tijd. Het liefst verzorg ik planten en bedien ik machines. Na mijn opleiding ging ik onmiddellijk in de privésector aan de slag.

Wein Van den Broucke
Wein Van den Broucke

Ik studeerde af als hovenier. Mijn mooiste herinnering aan de opleiding waren de samenwerking met de medecursisten en de groepssfeer. Met hulp van de leerkrachten kon ik stage lopen in de Nationale Plantentuin. Erna koos ik om bij Pro Natura vzw aan de slag te gaan.  Sinds juli 2017 ben ik er werfleider.