Overslaan en naar de inhoud gaan

Is de keuken jouw natuurlijke habitat? Dan moet je voor deze opleiding kiezen.

Je bent gebeten door lekker eten en roert graag in de potten. Je wil je onderdompelen in de wondere wereld van de keuken. Als hulpkok, kok of keukenverantwoordelijke sta je bij COOVI met beide voeten in de praktijk. In ons didactisch restaurant, tijdens bedrijfsbezoeken, op je stage of via werkplekleren proef je de finesses van het vak. Ervaren chef-koks stomen je klaar tot ongekende culinaire hoogtes. Ook veiligheidsvoorschriften, regelgeving rond hygiëne en kostprijsberekening behoren straks tot jouw repertoire. Smaakt naar meer? Word kok, met COOVI.

Van de mise-en-place tot het kostenbeheer en de werkplanning: in deze COOVI opleiding komen alle facetten van de restaurantbeleving aan bod. Bovendien zijn we in de wijde regio hét bekendste opleidingscentrum in dit studiegebied.

Ja maar, is daar vraag naar?

Als hulpkok ben jij de rechterhand van keukenchefs. Als afgestudeerde kok sta je zelf aan het roer. Je tovert niet alleen de lekkerste gerechten op het bord. Je berekent ook de kosten en maakt de werkplanning op. Elke dag maak je je personeel warm om het beste van zichzelf te geven. Keukenverantwoordelijken, tot slot, bedenken nieuwe recepten, bespreken menu’s voor banketten en maken offertes op. Met dit certificaat - aangevuld met de opleiding Bedrijfsbeheer - start je straks misschien een eigen zaak.

Is het wel voor mij?

Is de keuken jouw natuurlijke habitat? Sla je supergraag aan het koken, en wil je leren meedraaien in een restaurant? Dan moet je voor deze opleiding kiezen.Onze cursisten komen van overal. Van werknemers tot zelfstandigen, van beginners tot semi-professionelen: bij ons leer je de kneepjes van het vak en scherp je je techniek aan.

Docenten

Monique Pottillius
Monique Pottillius

Met 37 jaar horeca-ervaring geef ik graag mijn kennis door. De dankbaarheid die ik van leerlingen terugkrijg en de opperbeste sfeer onder collega’s, daar doe ik het voor. Ik leer graag vis- en wildbereidingen aan maar koester ook mijn kennis van de basisbereidingen.

Frans Suvée
Frans Suvée

Frans studeerde af aan CVO COOVI in de afdeling Hotel. Hij werkt in de horeca en ziet zijn taak als lesgever in het delen van zijn ervaring en kennis met mensen die de basisproducten graag tot een mooi en smakelijk geheel omtoveren. Zijn specialiteit is het bewaren van rust en kalmte in het stresserende restaurantleven. Voor hem is het unieke aan CVO COOVI de sterke band tussen cursisten en collega’s. De beroepskennis van de lesgevers en het ondersteunend personeel is super voor hem.

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij COOVI, kan je alle kanten op met je kennis. De werkopties zijn uitgebreid. Steek de handen uit de mouwen:

  • als chef of hulpchef in een (top)restaurant

  • als keukenverantwoordelijke

  • in de grootkeuken

Of start als zelfstandige een eigen zaak! Als je zowel het certificaat van keukenverantwoordelijke  als dat van bedrijfsbeheer op zak hebt, kan je zelf een zaak starten. Dit is immers een gereglementeerd beroep. Droom groots. Wat houdt je tegen?

Inschrijven
Restaurant en keuken bij COOVI

Specialisaties en stages

Bij COOVI stomen we je klaar voor het werkveld. En als er in dat werkveld veranderingen of nieuwe trends op til zijn, spelen wij kort op de bal. Daarom zijn er de zwevende modules: specialisaties en stages die jou op een niveau hoger tillen dan de rest. Van werknemers tot zelfstandigen, van beginners tot semi-professionelen: bij ons leer je de kneepjes van het vak en scherp je je techniek aan. 

Lees meer

Maak kennis met de CVO COOVI alumni

Hilde Allaerts
Hilde Allaerts

Ik studeerde af als kok en keukenverantwoordelijke. Kort erna startte ik met mijn eigen zaak, “The Happy Cook”. Ik doe dit nu al 5 jaar en voor mij is en blijft dit beroepshalve de beste beslissing die ik ooit nam. De fijne samenwerking met de leerkrachten, en hun vakkennis die zij met ons delen zijn wellicht de grootste troeven van CVO COOVI. Daarnaast heb ik vele vriendschappen opgebouwd met de medeleerlingen, en het is super leuk om nog steeds nieuwe cursussen te volgen.

d' Erfzonde
Yves Cornet

Ik besloot mijn beroep als schrijnwerker te stoppen en ging een nieuwe uitdaging aan. Ik opende een eet-en praatcafé in mijn geboortehuis. Ik volgde de opleiding kok aan CVO COOVI. De eerste jaren kon je bij ons terecht voor een gezellige babbel en een kleine knabbel. Sinds ik mijn diploma heb, staan er ook stevige gerechten op de kaart.

De lesgevers bij COOVI begrepen wat ik wilde bereiken en dankzij hen bied ik mijn klanten lekkere, originele en verzorgde gerechten aan. Ons eet-en praatcafé d’erfzonde is nu bijna 15 jaar open en velen vinden de weg voor een goeie pint aan de toog , een snelle hap of een rustig etentje met familie of vrienden.